Főoldal
Kismamapárna? Mire jó?
Gyakran Ismételt Kérdések
Árak
Szövetminták, rendelés
Akciók
Garancia
Elérhetőségek
Ágyneműk, kiegészítők

           Anyagösszetétel

 

  A párna anyaga:

- belső huzat: 100%  pamutvászon (fehér) húzózárral ellátva (a későbbi utántöltés miatt).

- külső huzat: 100% pamutvászon (mintás, vagy egyszínű, melyet a Szövetminták, rendelés
menüpontunkban választhat ki), húzózárral ellátva, hogy bármikor levehető lehessen (tisztítása mosógéppel 40 fokon).

Természetesen a belső huzat is mosható, ha kiüríti belőle a töltetet. (A mikrogyönggyel töltött elvileg a gyönggyel együtt is mosható, de mivel sokkal nehezebben szárad - akár egy hét is lehet így a száradási idő, mert a gyöngyök összetapadnak és nehezen jön ki közülük a víz -, ezért egyáltalán nem ajánljuk.)Töltetek:

- habkönnyű habosított polisztirol mikrogyöngy

Könnyű formázhatóságot ad a párnáknak és emellett  stabil tartást is biztosít, mindezeken felül antiallergén, és teljesen víztaszító. Mai tudásunk szerint semmilyen élettani hatása nincs, és az emberre (csecsemőre) abszolút semleges hatású.
  Előfordulhat, hogy Ön keménynek, vagy nehezen formázhatónak találja a mikrogyöngy töltetű párnát. Erre az esetre ad megoldást ez a pár sor:

Használat során a mikrogyöngy összetömörödik, így idővel aktuálissá válhat az utántöltés. Éppen ezért , mi egy kicsit túltöltjük a párnát , így az első utántöltés otthon megoldható. Ehhez az első használatkor ki kell venni a töltetből annyit, hogy a párna megfelelően puha legyen. A maradékot tegye el, és ha úgy érzi, hogy már nagyon puha a párna és kevés benne a töltet (ez akár fél év is lehet), akkor vegye elő, és töltse vissza.

A későbbiekben 2000 Ft/kg-os áron tudjuk biztosítani a megfelelő mennyiséget, melynek csomagküldési díját (ha nem személyesen jön érte) Önnek kell állnia. (Egy alap párna súlya kb. 80 dkg., tehát utántöltéshez bőven elegendő 25 dkg.)


 

- tönkölypelyva

A tönkölybúza egyedülálló a gabonák családjában. Ideális beltartalmi értéke, könnyen emészthetősége, egyfajta gyógytáplálékká tette. Már évszázadokkal ezelőtt felismerték a tönköly gyógyító, fájdalomcsillapító hatását, és különböző fájdalmakat (pl. nyakizomfájdalom, migrén), alvászavarokat gyógyítottak vele. Szent Hildegard a XIII. században élő nagy tudású szerzetes apáca egész könyvre való jótanáccsal szolgált az utókornak: "Hogyan gyógyuljak tönkölybúzával?"

Fájdalomcsökkentő, gyógyító, nyugtató hatását, a  magas kovasav tartalmának köszönheti. Ezenkívül -ezt szakemberek is megerősítik- a tönköly véd a káros sugárzásoktól, ugyanakkor jótékony hatású kisugárzása van.

A tönkölyszemeket szívós pelyva védi meg a betegségekkel szemben. Ez a pelyva cséplés után is a szemen marad, ezért külön hántológéppel kell kiszabadítani ebből a védőcsomagolásból.
"Ha a búzaszemet megvédi, talán megvéd minket is" , gondolhatták azok, akik először töltötték párnáikba a tönkölypelyvát.

A párna rendszeres használata nagymértékben csökkenti, vagy megszünteti az izületi fájdalmakat. Segíti a nyugodt, mély alvást. Gyengéden masszírozza a testet. A párnában lévő pelyva kisugárzása nyugtatja a csecsemőket.

A tönköly nem vált ki allergiát, nem telepedik meg benne atka (ha nem éri nedvesség). Tönkölypelyvánk beszállítója, a Natur Gold Farms Kft sterilizálva, laboratórium által csíramentesnek nyílvánítva (az erről szóló dokumentumot megtekintheti itt, és itt) szállítja nekünk az I. osztályú ökológiai tönköly pelyva töltetet (70 fokos levegővel fújják 15 percen keresztül, egy nagy, direkt erre a célra kifejlesztett dobban). A pelyva egyszerű szellőztetéssel felfrissíthető, és a napra kihelyezve visszanyeri minden energiáját.

Persze az sem utolsó dolog, hogy jó fekvés essen rajta. E párna hívei, használói tudják hogy ez így van.  A magok és héjak - nagyon jó területi és szóródási tulajdonságuknak köszönhetően - mindenféle testhelyzethez kiválóan tudnak alkalmazkodni. Optimálisan támasztják meg a testet, felveszik a fej és test vonalát, így ellazítják az izomzatot ülés, fekvés, vagy bármely testhelyzetben. A magok - könnyű elmozdulásuk következményeként - optimális fészket biztosítanak a test minden porcikája számára.

 
 
Impresszum:
Cég: Babafelszerelés Gyártó és Kereskedelmi Betéti Társaság
Székhely: 1174 Bp. Melczer u. 93.
Cégjegyzék szám: Cg. 01-06-777067
Adószám: 22371319-1-42
 
Minden jog fenntartva! A honlapról bármilyen elemet, vagy szöveget az engedélyünk nélkül felhasználni tilos !