Főoldal
Kismamapárna? Mire jó?
Gyakran Ismételt Kérdések
Árak
Szövetminták, rendelés
Akciók
Garancia
Elérhetőségek
Ágyneműk, kiegészítők

               Elmesélem

 

Kedves Szülők, Édesanyák!

Szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy mindazok akik megosztanák élményeiket, tapasztalataikat, örömüket, bánatukat a szüléssel, szoptatással, etetéssel kapcsolatban, a még tapasztalatlan, illetve segítségreszoruló, vagy csak kíváncsi társaikkal, azok az elmesélem menüpont alatt megtehessék.

Az elsőbabás mamáknak nagyon nagy segítség lehet, ha tapasztalt anyukáktól, apukáktól kapnak néhány szívhezszóló, fontos tanácsot, hiszen sok kismamában megfogalmazódik a kérdés, hogy vajon tudni fogom-e olyan jól csinálni, mint ahogy szeretném?
Sok szeretettel várjuk a beszámolókat az elmeselem@szopiparna.hu címre, akár képekkel illusztrálva arról is, hogy miként vált be a kismamapárna, mennyire szerették meg, anyukák, gyermekek, illetve a család.

Természetesen csak előzetesen átnézett, nyelvtanilag helyes, az oldal profiljába beleillő írások kerülhetnek fel az oldalra. Amennyiben a szöveg kisebb változtatást kíván, abban az esetben csak előzetes jóváhagyásukkal kerül fel az oldalra az anyag.
Az obszcén kifejezéseket, vulgáris szövegrészeket tartalmazó írásokat, azonnal töröljük.

A továbbiakban is sok boldogságot kívánva: szopipárna csapat

                                              Történetek

 

Szoptatós történetek

 

Vikó története:

"Sziasztok!

 Gondoltam, írok pár sort a saját tapasztalataimról, talán van akinek tudok segíteni is.
 

 Van egy Kisfiam, aki már 10 éves múlt (nem is olyan kicsi ), és egy Kislányom, aki 5 hónapos.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert mindkettejüket tudtam/om szoptatni, és elég sok tejem volt/van. A többletet le is adom az anyatejgyűjtő központnak, hátha segíthetek kisbabákon, illetve most Testvérem kislányának, mert sajnos ő nem tud szoptatni..."

Folytatás

 

Zsuzsa története:

"Sziasztok!

Csatlakoznék én is, hátha segíthetek!

 Ikreim vannak, a 29. hétre születtek 1420 és 1480 grammal. Úgy emlékszem, az első héten nem szoptathattam őket (a tejem a császár után az 5. nap körül lövellt be), viszont amint lett tejem 3 óránként fejtem szorgalmasan. Iszonyat mennyiségű tejem volt, a második héten reggelente (6 óra alatt lett ennyi) 450 ml-t fejtem le, a kórházi védőnő már az apasztáson gondolkozott.

  A második hét körül próbálkoztunk a szoptatással..."

Folytatás

 

Borka története:

"Sziasztok Kis-, Közepes- és Nagymamik,

Elsőként egy kérdés: miért van az, hogy a szoptatásról senki nem beszél eleget a terhesség idején, és felkészítő tanfolyamok sincsenek - ergo mindenki azt hiszi, hogy ez megy, mint a karikacsapás? Aztán amikor ott áll a problémával, teljesen meg van lőve, hogy mit csináljon...?

 Kismamaként meg voltam győződve..."

Folytatás

 

Anett története:

"Sziasztok!

Szeretném leírni én is a mi történetünket, talán tudok segíteni másokon, akik hasoló cipőben járnak.

Három gyerekünk van, egy 11 éves nagyfiú, egy 8 éves kislány és egy 15 hónapos kisfiú. Mindhármojukat szoptattam kisebb nagyobb nehézségek árán. Mindegyik alkalommal iszonyatos sok tejem volt. Azt gondoltam, mennyivel egyszerűbb a dolgom azoknál, akik a tejszaporítással kűzdenek. Fenét! Egyik véglet sem jó, de lehet rajta változtatni!

 A nagyfiam nem olyan sokáig tudott szopizni..."

Folytatás 

 

Andi története:

"Sziasztok!

 A mi történetünk másfél évvel ezelőtt kezdődött.                      Problémától mentes, csodaszép terhesség után, végre megszületett a mi kisfiunk is.

 Császármetszéssel jött a világra, epidurális érzéstelenítés segítségével.

A mellem már másnap kő kemény volt, és mintha a nyakamba csúszott volna fel az egész, hatalmasra duzzadt, teljesen alaktalan bumszli volt. Időnként nagyon erőteljes fura bizsergést éreztem benne..."

 

Folytatás

 

 

Edit története:

Kivonat Edit leveléből:

 "...A kórházban az volt a szokás, hogy a császáros kismamáktól csak pár nap múlva  várták el, hogy szoptassa a babáját, addig a gyerekek vizet (cukros vizet) kaptak, a 3. napon pedig tápszert, ha a mama nem tudta "kielégítően" szoptatni.

Mivel én sajnos a szüléshez hasonlóan a szoptatástól is évek óta már jó előre féltem (fájni fog, meg a mellem elveszíti a szép formáját...), nem ment simán..."

 

Folytatás 

 

 

Brigi története:

"Sziasztok!

A kórházban, ahol szültem, nappali rooming-in működik, reggel 5-kor lehet kihozni a babákat, a délelőtti gyermekorvosi vizit idejére kell őket visszavinni, miután este 10-ig kinn maradhatnak a mamával. 24 órás rooming-int saját felelősségre kérni lehet, ez annyiban más, hogy este 10 helyett hajnal 3-kor kell a babákat bevinni az osztályra, fürdetésre, majd ugyanúgy 5-kor kapja meg újra az anyuka.

 

 Az első napokban pótlásként cukros teát kapnak a babák..."

Folytatás

 

 

Eszter története:

 

"Remélem segítség" jeligére leírnám a Mi történetünket is:

 

 Előre írom, hogy többi történethez képest, amiket olvastam, elég "bő lére" eresztettem a dolgot!

Nagyon szerettem volna kisbabát, így amikor terhes lettem, nem is volt kérdés, hogy megtartom! Az biztos, hogy nagyon szerencsének mondhatom magam, mivel számomra mind a terhesség, mind a kislányom csak jót hozott az életembe. Egy percig sem volt kérdés, hogy fogom tudni szoptatni. Még a gondolat sem merült fel bennem, mint a legtöbb kismamában, hogy ezzel bármi gondom lehet."

 

Folytatás

 

 

 

 

 

 

Szülés történetek

 

 

 

 

 

Edit története:

 

 "A szülésre évek óta szorongással gondoltam, féltem a fájdalomtól, a szülés velejáróitól, a testemet érő sebektől, a változástól, hogy aztán már soha nem leszek olyan, mint azelőtt.

Ezt a félelmemet Kriston Andrea intimtornája oszlatta el. Hatalmas gátat szakítottak fel bennem Andrea szavai, történetei, nem tartom kizártnak, hogy ez az élmény segített abban, hogy teherbe eshessek..."

 

Folytatás

 

 

 

Tünde története:

"Különös Szilveszter

 Minden ember életében vannak "sorsdöntő, nagy napok", vagy legalább egy, amikor minden megváltozik. Nekem eddig 3 ilyenben volt részem; az első 7 évvel ezelőtt volt, amikor megismertem a páromat, s Vele az igaz szerelmet. A második nagy napom az esküvőnk volt 4 éve. A 3. sorsdöntő napom pedig 2004 decemberében volt, amikor megszületett a kisfiunk.

 

 Fazekas Istike türelmesen kivárta a pocakomban a 40 hetet, s a beígért időben született..."

 

Folytatás

 

 

 

Henriett története:

"Gyönyörűen sütött a nap odakint azon a csodás vasárnapon, mikor megszületett

 De ne szaladjunk elibe az eseményeknek. Annak a hétnek a szerdáján - december hónap 07. napján - kellett menjek az ilyenkor utolsó hetekben szokásos heti ctg vizsgálatra. Miután végeztem, találkoztam Doktorommal. Doktorom már 16 éves korom óta ismer. Azóta járok hozzá. Megnézte a papírost, melyet a ctg készülék feljegyzett és mondta, hogy na ez a baba még jó sokáig bent lesz, mert nagyon kis aktív.

 

 Aztán megvizsgált és nagyon gyorsan kihúzta a kezét ..."

 

Folytatás

 

 

 

Hajnalka története:

 

"ÉS AKKOR BEINDULT...   
 
 Szeptember 15-én viszonylag korán nyugovóra tértünk, de nem tudtam elaludni. Fél 10-kor éreztem, hogy fáj a hasam. Biztos teleettem magam - gondoltam, és próbáltam a csikarás után elaludni. És újra jött a fájdalom. Ránéztem az órára, 10 perc telt el. Kezdtem gyanakodni, hogy esetleg szülni fogunk, hiszen 16-ára voltam kiírva. Hajnali kettőkor - ekkor már 2 órája 4 perces fájásaim voltak - felébresztettem a férjem, hogy esetleg el kellene indulni...
 
 Mikor beértünk a kórházba, közölték velem, hogy ez a szüléshez igencsak kevés tágulás..."
 
 
 
 

Gabriella története:

 

"Szüléstörténetem:

 2005 október 14-én pénteken reggel 9-re kellett bemennem a Szent János Kórházba, mert elvileg Armand október 8-án kellett volna megszülessen, és a betöltött 41. héten már folyamatos orvosi megfigyelés miatt be kell feküdni. Pénteken befeküdtem, de még szombat-vasárnapra hazajöhettem, hátha? Szombat este itthon (15-én este) elkezdett fájogatni a hasam, meg egy kicsit véreztem is és jobbnak láttam bemenni. Bent a kórházban megvizsgált az ügyeletes orvos, és azt mondta, hogy az Apuka nyugodtan hazamehet, mert ez még akár napokig is eltarthat, én meg menjek, pihenjek le.

 Hajnali 2:30-kor elfolyt a magzatvíz..."

 
 
 
Orsolya története:
 
"Kedves Szopipárna csapat!

 Egészen 27 éves koromig koptattam az iskolapadot, és a stresszes vizsgaidőszakok miatt nem mertünk babát vállalni párommal, pedig már nagyon szerettük volna. Így aztán az első "szabad" nyáron, rögtön a diplomám átvétele után nyaralni indultunk, nem kis tervekkel. Haza már hárman jöttünk...
Biztosan közhelyesnek tűnik, de valóban fantasztikus 9 hónap következett - azt hiszem, mondhatom, hogy mindhármunk életében.

 Az első perctől fogva tudtam, hogy babát várok..."
 
 
 
 
 
 
Brigi története:

"Sziasztok!


 Első gyermekem 2003-ban született, programozott császármetszéssel a 38.héten. Orvosom azért döntött e mellett, mert az ultrahang túl nagynak ítélte a babát, a 36. héten a BPD 100, a becsült súlya 4200g volt. Valójában Döme normális súllyal született, 3640g-mal, de a buksija valóban picit nagyobb volt, 37 cm fejkörfogattal.

 

 Fizikailag jól viseltem a műtétet, spinális érzéstelenítésben végezték..."

 

 

 

 

 

 
 
Impresszum:
Cég: Babafelszerelés Gyártó és Kereskedelmi Betéti Társaság
Székhely: 1174 Bp. Melczer u. 93.
Cégjegyzék szám: Cg. 01-06-777067
Adószám: 22371319-1-42
 
Minden jog fenntartva! A honlapról bármilyen elemet, vagy szöveget az engedélyünk nélkül felhasználni tilos !